Yürürlük Tarihi
1 Ekim 2019

Önceki sürüm için, lütfen buraya tıklayınız.

Freshworks, Inc ve grup şirketleri (birlikte “Freshworks”, "biz", ve "bizim"), gizliliğinizi korumayı taahhüt etmektedir. İşbu Gizlilik Politikası (“Politika”), Freshworks’ün durumuna göre (örneğin, hangi Kişisel Verilerin toplanacağına ve bu verilerin ne amaçla kullanacağına Freshworks karar vermesi durumunda) kontrolör ya da (örneğin, kontrolörün talimatları doğrultusunda Freshworks’ün yalnızca verileri işlemesi durumunda) işleyici olarak, kendi kapasitesi dahilinde, Kişisel Verileri nasıl işlediğini açıklamaktadır. Ayrıca, işbu Politika kapsamında, Kişisel Verilerinizin kullanımı ve düzeltilmesi ile Kişisel Verilerinize erişim ile ilgili seçenekleriniz açıklanmaktadır.

HIZLI BAĞLANTILAR

Tamamen bilgi sahibi olabilmeniz için, işbu Politikayı tamamen okumanızı tavsiye ediyoruz. Bununla birlikte, işbu Politikanın yalnızca belirli bölümlerine ulaşmak istiyorsanız, ilgili bölümün aşağıda verilen bağlantısına tıklayabilirsiniz.

Tanımlar

Bu Politika kime uygulanacaktır?

Başka bir sorunuz var mı?

 Freshworks tarafından hangi Kişisel Veriler, ne amaçla toplanmaktadır?

Sizin adınıza işlediğimiz veriler: Hizmet Verileri 

Tek Oturum Açma

Sosyal Medya Özellikleri

Kişisel Verilerin Paylaşımı

Üçüncü taraflardan elde ettiğimiz bilgiler

Gizlilik Kalkanı Uyumluluğu

Freshworks Kişisel Verileri nasıl güvenli bir şekilde saklıyor?

AEA ve İsviçre’de Yerleşik Kişilere Özgü Haklar

Diğer Yazışmalar

Kişisel Verilerinin Saklanması

Üçüncü Taraf Web Sitelerine Bağlantılar

Çocuklara ait Kişisel Veriler

Değişiklikler

Verilerin Hukuka Uygun Olarak Paylaşılması

Freshworks ile iletişim 

TANIMLAR

İşbu Politika kapsamında büyük harflerle yazılan fakat tanımlanmayan terimler için https://freshworks.com/terms/(“Terms”) adresinden erişebileceğiniz Hizmet Şartları kapsamında verilen tanımlar geçerli olacaktır.

BU POLİTİKA KİME UYGULANACAKTIR?

İşbu Politika, (i) Kullanıcılar ve Son Kullanıcılar hariç olmak üzere, Servislerimize abone olan ve Hizmet Şartlarını kabul eden gerçek veya tüzel kişilere (buradan sonra “Müşteri” olarak anılacaktır), ve (ii) Freshworks’ün kontrolör olarak aşağıda belirtilen şekilde verilerini topladığı gerçek kişilere (“Kişiler”) uygulanacaktır.

BAŞKA BİR SORUNUZ VAR MI?

Gizlilik politikamız ya da uygulamaları hakkında sorularınız ve şikayetleriniz olması durumunda, lütfen support@freshworks.com adresinde bizimle  iletişime geçiniz.

FRESHWORKS TARAFINDAN HANGİ KİŞİSEL VERİLER, NE AMAÇLA TOPLANMAKTADIR?

A) Kendi amaçlarımız doğrultusunda topladığımız ve işlediğimiz Kişisel Veriler: Toplanan Veriler

Web Sitelerimizi ziyaret ettiğiniz ya da Freshworks’ün etkinliklerine katıldığınız durumlarda, Freshworks, Kişisel Veriler dahil olmak üzere, Kişilerden aşağıda belirtilen şekilde bilgi toplayabilir (birlikte “Toplanan Veriler” olarak anılacaktır). Genel Kişisel Verilerin Korunması Tüzüğü (GDPR) kapsamında, Freshworks Toplanan Verilerin kontrolörü olacaktır. Bu, Toplanan Verilerden hangilerinin nasıl işleneceğine Freshworks tarafından karar verileceği anlamına gelir.

Toplanan Veriler Freshwork tarafından ne zaman işlenmektedir?

1) Kayıt, faturalama ve Hesap bilgileri.

Hizmetlerimizden herhangi birine kayıt ya da abone olduğunuz zaman, tarafımızca sizin (i) isim, e-posta adresi, yazışma adresi, IP adresi, coğrafi konum ya da Hesap yöneticisinin telefon adresi gibi iletişim bilgilerinize; (ii) kredi kartı numarası ve fatura adresi gibi fatura bilgilerinize; (iii) Hesap yöneticisi/Temsilci tarafından Hizmetler içerisinden geribildirimde bulunulduğu zaman isim ve e-posta adresinize; ve (iv) kullanıcı adı, hesap numarası ve şifre gibi tanımlayıcı bilgilerinize erişilebilmektedir.

İşbu Politika ve Hizmet Şartlarına tabi olmak şartıyla, (i) Hizmetleri sağlamak; (ii) Hizmetler aracılığıyla sizinle iletişime geçmek; (iii) işletmenizin ihtiyaçlarını değerlendirerek size uygun Hizmetleri belirlemek ve tavsiye etmek; (iv) Hizmetler ile ilgili gerekli bilgileri tarafınıza göndermek; (v) müşteri hizmetleri talep, soru ve sorunlarınıza cevap vermek; (vi) Hesabınızı yönetmek; (vii) (bizden böyle bir şey yapmamızı talep etmeniz durumunda) size promosyon ve pazarlama iletileri göndermek ve (viii) Hizmetleri kullanırken diğer kullanıcılar ile olan işlemlerinizi kolaylaştırmak dâhil fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere tarafımızca ilgili bilgiler kullanılacaktır.

2) Freshworks’te Kariyer.

Başvuru formunu doldurarak, açık bir pozisyona başvurduğunuz taktirde, (i) isim, e-posta adresi, yazışma adresi, telefon numarası, sosyal medya profillerinizin bağlantıları gibi iletişim bilgileriniz ve (ii) tarafımıza gönderdiğiniz özgeçmişinizde yer alan diğer bilgilerinizi toplayabiliriz.

İşbu Politikaya tabi olmak şartıyla, bu bilgiler, başvurduğunuz açık pozisyonlar ve özgeçmişinizi gönderdiğiniz tarihte ya da daha sonrasında size uygun bulduğumuz herhangi bir pozisyon için sizi değerlendirmek amacıyla kullanılacaktır. Aksi sizin tarafınızdan support@freshteam.com adresine göndereceğiniz bir e-posta aracılığıyla bildirilmedikçe, bu bilgiler 1 yıl süre boyunca arşivleme amacıyla tutulacaktır. Tarafımıza sunduğunuz bilgileri güncellemek istemeniz durumunda, support@freshteam.com adresinden bizim ile irtibata geçebilirsiniz.

Açık bir pozisyon için sizi değerlendirmek amacıyla, bilgileriniz ve özgeçmişiniz kullanılarak şirket içerisinde derecelendirebileceğimizi kabul edersiniz. Tarafımızca derecelendirmek istememeniz durumunda lütfen bilgilerinizi bizim ile paylaşmayınız.

3) Etkinlikler.

Seminerler ve internet üzerinden yapılan seminerler (webinarlar) da dâhil olmak üzere, Freshworks tarafından organize edilen bir etkinliğe katılmanız durumunda, isim, e-posta adresi, unvan, şirket unvanı gibi iletişim bilgileriniz tarafımızca toplanabilir.

İşbu Politikaya tabi olmak şartıyla, (i) işletmenizin ihtiyaçlarını değerlendirerek size uygun Hizmetleri belirlemek ve tavsiye etmek; (ii) Hizmetler ile ilgili gerekli bilgileri tarafınıza göndermek; (iii) (bizden böyle bir şey yapmamızı talep etmeniz durumunda) size promosyon ve pazarlama iletileri göndermek ve (iv) soru ve sorunlarınıza cevap vermek dâhil fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere tarafımızca ilgili bilgiler kullanılacaktır.

4) Glowboard aracılığıyla yapılan yönlendirmeler.

Hizmetimizin başkaları tarafından kullanılmasına yardımcı olmak için, Müşteriler, Hizmet içerisinden kişilerin iletişim bilgilerini tarafımıza sağlayabilir. İsim, e-posta, yazışma adresi ya da telefon numarası gibi ilgili kişinin Müşterimiz tarafından paylaşılan iletişim bilgileri tarafımızca toplanabilir. Üçüncü taraflar hakkındaki bilgileri tarafımıza sağlayarak, gereken bütün izinleri almak ve işbu Politikasının bir suretini üçüncü tarafa sağlamak dahil olmak üzere, bu bilgilerin tarafımıza sağlanması ile ilgili bütün hukuki şartların tarafınızca sağlandığını taahhüt etmektesiniz.

Müşterimiz tarafından yönlendirilmeniz durumunda, işbu Politikaya tabi olmak şartıyla, (i) işletmenizin ihtiyaçlarını değerlendirerek size uygun Hizmetleri belirlemek ve tavsiye etmek; (ii) Hizmetler ile ilgili gerekli bilgileri tarafınıza göndermek; (iii) (bizden böyle bir şey yapmamızı talep etmeniz durumunda) size promosyon ve pazarlama iletileri göndermek ve (v) soru ve sorunlarınıza cevap vermek dâhil fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere tarafımızca ilgili bilgiler kullanılacaktır.

5) Program Kayıtları.

Web sitelerimiz üzerinden kayıt formu ile programlarımızdan herhangi birine kaydolmanız durumunda, isim, e-posta adresi, şirket unvanı, internet sitesi URL adresi, şirket bilgileri, konum ve iletişim bilgileri gibi bilgiler, (i) kaydolduğunuz program portalının kullanımını kolaylaştırmak; (ii) Hizmetler aracılığıyla sizinle iletişime geçmek; (iii) Hizmetler ile ilgili gerekli bilgileri tarafınıza göndermek; (iv) talep, soru ve sorunlarınıza cevap vermek ve (v) (bizden böyle bir şey yapmamızı talep etmeniz durumunda) size promosyon ve pazarlama iletileri göndermek dâhil fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere tarafımızca ilgili bilgiler kullanılacaktır.

6) Açık forumlar, Form ve Bültenler.

Web sitemiz üzerinden herkese açık topluluk forumları ve blogları ziyaret etmeniz ya da herhangi bir form doldurmanız durumunda, bu alanlarda paylaştığınız bilgilerin okunabildiğini, toplanabildiğini ve bunlara erişen kişiler tarafından kullanabildiğini bilmeniz gerekmektedir. Ayrıca, (i) isim, e-posta adresi, yazışma adresi ya da telefon numarası gibi iletişim bilgileri; (ii) şirket unvanı, şirket büyüklüğü, işletme türü gibi işletmeniz hakkında bilgiler ve (iii) gönderinin sahibi olarak kimliğinizi tespit edebilmek için kısa biyografiniz tarafımızca toplanabilir. Bültenimize abone olmanız durumunda, sizinle bültenin paylaşılabilmesi için e-posta adresiniz tarafımızca toplanabilir.

İşbu Politikaya tabi olmak koşuluyla, (i) işletmenizin ihtiyaçlarını değerlendirerek size uygun Hizmetleri belirlemek ve tavsiye etmek; (ii) Hizmetler ile ilgili gerekli bilgileri tarafınıza göndermek; (iii) (bizden böyle bir şey yapmamızı talep etmeniz durumunda) size promosyon ve pazarlama iletileri göndermek ve (iv) soru ve sorunlarınıza cevap vermek dâhil fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere tarafımızca ilgili bilgiler kullanılacaktır.

7) Çerezler ve Benzer Teknolojiler.

Biz ve üçüncü taraf pazarlama ortaklarımız, çerezleri ve benzer teknolojileri trendleri analiz etmek, web sitesini yönetmek, web sitesindeki kullanıcı hareketlerini takip etmek ve bir bütün olarak kullanıcı kitlemizin demografik yapısı hakkında bilgi toplamak için kullanmaktayız. Bu şirketler tarafından yukarıda belirtilen teknolojilerin kullanılması sonucunda bireysel ya da kümülatif olarak oluşturulan raporlar tarafımıza gönderilebilir. Çoğu web tarayıcısı çerezleri desteklemektedir ve kullanıcılar çerezlerin kullanımını kendi web tarayıcısından kontrol edebilir.  Çerezleri devre dışı bırakmayı tercih etmeniz durumunda, Web sitemiz ve hizmetlerimizde yer alan belirli özellik ve fonksiyonların tarafınızca kullanımının kısıtlanabileceğini unutmayınız.

Çoğu web sitesinde olduğu gibi, belirli bilgiler otomatik olarak toplanmakta ve bunlar günlük dosyalarında depolanmaktadır. Bu bilgiler, İnternet Protokolü (IP) adreslerini, tarayıcı türünü, İnternet Servis Sağlayıcısını (ISP), giriş/çıkış sayfalarını, Web sitesi üzerinde görüntülenen dosyaları (örneğin, HTML sayfaları, grafikler vb.), işletim sistemini, tarih/saat damgalarını ve/veya tıklama verilerini içerebilir. Otomatik olarak toplanan veriler ile sizin hakkınızda toplanan diğer veriler tarafımızca birleştirilmektedir. Bu işlem, temel olarak size sağlanan hizmetleri, pazarlamayı, analizleri ve/veya Web sitesinin performans ve işlevselliğini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Çerezlerin ve benzer teknolojilerin tarafımızca kullanımı ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için Çerez Politikasını inceleyiniz.

8) Analiz.

Yukarıda belirtilen ve tarafımızca toplanan veriler haricinde, Web sitemizi ziyaret ettiğiniz taktirde, tarafımızca belirli Kişisel Verileriniz otomatik olarak alınmakta ve kaydedilmektedir. Bu veriler, cihaz modelinizi, IP adresinizi, kullandığınız tarayıcı türünü, tarayıcı ayarları ve çerezler aracılığıyla kullanım alışkanlıklarınızı, sorgu günlüklerini ve ürün kullanım günlüklerini içermektedir. Ayrıca, kullanıcı deneyimini gerçek zamanlı olarak canlandırmak için, Hizmetlerimiz ile Web Sitemizde tıklamalar, kaydırmalar, dönüştürmeler ve azalmalar toplanmaktadır. İşbu Politikaya tabi olmak koşuluyla, (i) işletmenizin ihtiyaçlarını değerlendirerek size uygun Hizmetleri belirlemek ve tavsiye etmek; (ii) Hizmetler ile ilgili gerekli bilgileri tarafınıza göndermek; (iii) müşteri hizmetleri talep, soru ve sorunlarınıza cevap vermek ve (iv) analizler gerçekleştirmek dâhil fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere tarafımızca ilgili bilgiler kullanılacaktır.

Freshworks ve hizmet sağlayıcıları, (i) Web Sitelerini geliştirmek, zenginleştirmek, desteklemek ve işletmek; ve (ii) kullanım alışkanlıklarına ışık tutmak için istatistiki rapor ve kayıtları derlemek amacıyla Toplanan Veri üzerinde analizler gerçekleştirmek için tarafınızca yetkilendirilmiştir. Freshworks’ün, duruma göre, yukarıda sayılan sebeplerle Toplanan Veriyi kullanacağını kabul etmektesiniz.

9) Kullanıcı Görüşleri

Kişisel Verileri içerisinde barındıran Kullanıcı görüşlerinizi/yorumlarınızı/değerlendirmelerinizi Web sitemizde yayımlayabiliriz. Kullanıcı görüşleri paylaşılmadan önce, kullanıcı görüşü ile birlikte adınızı yayınlayabilmek için onayınız alınacaktır. Kullanıcı görüşünüzü Web sitesinden kaldırtmak için, lütfen support@freshworks.com adresinden bizimle iletişime geçin.

Glowboard müşterileri tarafından yazılan kullanıcı görüşlerinin izinsiz bir şekilde yayımlaması durumunda, hiç kimseye karşı bir sorumluluğumuzun olmadığını kabul etmektesiniz. Glowboard Hizmetimizin bir Müşterisi olarak, Web sitelerinizde paylaşım yapmak istemeniz durumunda, araçlar ya da e-posta aracılığıyla üçüncü kişilerden aldığınız kullanıcı görüşleri ile ilgili olarak, bu kullanıcı görüşlerini yayımlamadan önce ilgili üçüncü kişilerin onayını almak sizin sorumluluğunuzdadır.

10) Pazarlama İletileri

Kabul etmeniz halinde, Toplanan Verinin bir parçası olarak toplanan e-posta adresinizi, tarafınıza ürün ve hizmetlerimiz ile ilgili bültenlerimizi ve/veya pazarlama iletilerini göndermek için kullanabiliriz. Böyle bir şey talep etmeniz durumunda, üçüncü taraf ortaklarımız ile ilgili pazarlama iletilerini de tarafınıza gönderilecektir. İlgili iletileri almak istememiz durumunda, size gönderilen e-postada yer alan talimatları takip ederek ya da support@freshworks.com adresinden bize ulaşarak abonelikten ayrılabilirsiniz.

Kişisel Verilerin işlenmesi için yasal dayanağımız nedir (yalnızca AEA ve İsviçre’de yerleşik ziyaretçiler)?

Avrupa Ekonomik Alanı ya da İsviçre’de yerleşik bir ziyaretçi olmanız durumunda, yukarıda belirtilen şekilde Kişisel Verileri toplamak ve işlemek için yasal dayanağımız topladığımız ilgili Kişisel Verilere ve özel içeriklere göre değişmektedir.

Bununla birlikte, normalde yalnızca sizinle iletişime geçmek için ya da temel hak ve özgürlükleriniz ile kişisel verilerin korunması çıkarınızdan daha önemli olmamak üzere, veri işlemenin yasal çıkarlarımıza uygun olması veya hukuki olarak gerekli olması durumunda, onayınız olması halinde Kişisel Verileri toplamaya ihtiyaç duyacağız. Bazı durumlarda, Kişisel Verileri sizden toplama yükümlülüğümüz bulunabilir ya da ayrıca Kişisel Verilerinizi yasal olarak toplama yükümlülüğümüz bulunabilir veya diğer kişilerin ve sizin temel çıkarlarınızı korumak amacıyla Kişisel Verilere başka sebeple ihtiyaç duyulabilir.

Kişisel Verilerin yasal gerekliliklere uygunluğunun sağlanması ve tarafınızla sözleşme imzalanması için sizden Kişisel Verilerinizi talep etmemiz halinde, bu bilgiler ilgili zamanda tarafımızca belirlenecek ve Kişisel Verilerinizin sağlanmasının zorunlu olup olmadığı (Kişisel Verilerin sağlanmaması halinde doğacak olası sonuçlar dahil olmak üzere) tarafınıza bildirilecektir.

Benzer bir şekilde, hukuki çıkarlarımıza (ya da üçüncü tarafların çıkarlarına) dayanarak Kişisel Verileriniz tarafımızca toplanacak ve kullanılacak ise, bu hukuki çıkarların ne olduğuna dair bilgiler, ilgili zamanda, tarafınıza bildirilecektir.

Başka bir sorunuz olması ya da Kişisel Verilerinizi toplarken ve kullanırkenki hukuki dayanağımız ile ilgili diğer bilgilere ihtiyaç duymanız durumunda, aşağıda verilen iletişim bilgilerini kullanarak lütfen bize ulaşın.

B) Sizin adınıza işlediğimiz veriler: Hizmet Verileri

Hizmet Verilerini yalnızca Müşterinin talimatları doğrultusunda işlemekteyiz. GDPR ve İsviçre Kişisel Verilerin Korunması Federal Kanunu uyarınca, Hizmet Verilerinin kontrolörü değil, yalnızca işleyeniyiz. Hizmet Şartlarında tanımlandığı şekilde, Hizmet Verileri, Kullanıcıların ve Son Kullanıcıların Kişisel Verileri ve aşağıda yer alan “Diğer Bilgiler” ve “Mobil Uygulamalar” kapsamında toplanan veriler dahil olmak üzere, Hizmetlerin Müşteri tarafından kullanımı ile ilgili olarak Müşteri Hesabı aracılığıyla Müşteri tarafından Hizmetlere sağlanan bütün elektronik veri, mesaj, yazı ya da diğer materyalleri ifade etmektedir. AEA ya da İsviçre’de yerleşik Müşterilerimiz, verilerin “kontrolörleridir” ve uygulanacak kişisel verilerin korunması mevzuatına uymakla yükümlüdürler. Freshworks tarafından Kişisel Verilerin işlenmesinin amacı ile ilgili olarak kendi müşterilerine bildirimde bulunmaları için Müşterilerimiz ile birlikte hareket etmekteyiz.

AEA ya da İsviçre’de yerleşik bir Müşterimizseniz, kontrolör olarak, yetkili temsilcileriniz, Son Kullanıcılarınız ve kendi adınıza Kişisel Verilerin aktarımına ve işlenmesine izin vermekte ve Kişisel Verilerinizin Amerika Birleşik Devletleri’ne ve yerleşik olduğunuz ülke ile farklı kişisel verilerin korunması mevzuatı olabilecek diğer ülkelere aktarımı ve işlenmesi için gerekli izinleri vermeye yetkili olduğunuzu beyan etmektesiniz. Hizmet Verilerinin işbu Politikaya uygun ve güvenli bir şekilde işlenmesini temin etmek için gerekli ve makul bütün tedbirler tarafımızca alınacaktır.

Hizmet Verilerinin kullanımı tarafımızca yönetilmemekte ya da denetlenmemektedir. Aslında platformumuzda saklanan veriler hakkında çoğunlukla bilgi sahibi değiliz ve kullanıcı tarafından izin verilmedikçe ya da kanunen gerekmedikçe yalnızca (destek taleplerin cevap vermek dahil olmak üzere) Hizmetlerin sağlanabilmesi için gereken bilgilere erişimimiz bulunmaktadır. Aksi yazılı olarak tarafımızca açıkça belirtilmedikçe, (sağlık bilgileri gibi) özel nitelikli kişisel veriler platformumuz üzerinde tarafınızca işlenemeyecektir.

Kontrolör olarak, veri işleme ile ilgili olarak Son Kullanıcıları bilgilendirmek ve gerektiği durumlarda Hizmetlerin tarafınızca kullanımı esnasında Hizmet Verilerinin bir parçası olarak toplanan Kişisel Veriler için gerekli izin veya onayları almak sizin sorumluluğunuzdadır. Müşterilerimiz adına Kişisel Verilerin işleyeni olarak, Hizmetlerimizin işlevselliğine uygun olduğu kadarıyla, Hizmet Verileri ile ilgili olarak Müşterimizin talimatlarına uymaktayız. Bunları yaparken, ilgili bilgilerin izinsiz bir şekilde işlenmesine ve Kişisel Verilerin kaybına, tahribine ve zarar görmesine karşı teknik, fiziki ve kurumsal tedbirleri almaktayız.

Diğer Bilgiler

Kullanıcı ya da Son Kullanıcı tarafından Hizmetlerin kullanılması durumunda, ilgili kullanıcının belirli bilgileri tarafımızca otomatik olarak alınmakta ve kaydedilmektedir. Bu bilgiler, cihaz modelini, IP adresini, kullanılan tarayıcı türünü, tarayıcı ayarları ve çerezler aracılığıyla kullanım alışkanlıklarını, sorgu günlüklerini ve ürün kullanım günlüklerini (birlikte “Diğer Bilgiler” olarak anılacaktır) içermektedir. Freshchat kullanıcısı iseniz, Freshchat içerisinden belirli etkinliklerin aboneliğinden ayrılma imkânına sahip olduğunuzu unutmayınız.

Mobil Uygulamalar

Mobil Uygulamaları indirdiğinizde, yüklediğinizde ve kullandığınızda, kullandığınız cihaz türü, işletim sistemi sürümü ve cihaz tanımlayıcı bilgiler (ya da “UDID”) hakkında veriler tarafımızca otomatik olarak toplanmaktadır.

Mobil Yazılımımızın telefonunuzdaki işlevselliğini daha iyi anlamanıza yardımcı olmak için tarafımızca mobil analiz yazılımları kullanılmaktadır. Bu Yazılım, uygulamayı ne sıklıkla kullandığınız, uygulama içerisinde olan etkinlikler, kümülatif veriler, performans verileri ve uygulamanın nereden indirildiği gibi bazı bilgileri kaydedebilir. Analiz yazılımı ile topladığımız bilgileri, Mobil Uygulamalar ile gönderdiğiniz kişisel tanımlayıcı bilgilerden hiçbirisi ile eşleştirmiyoruz.

İşbu Politikaya tabi olmak koşuluyla, bu verileri (i) Mobil Uygulamayı sağlamak ve yönetmek; (ii) anlık bildirimleri almayı tercih etmeniz durumunda, yürüttüğümüz promosyon ve etkinlikler hakkında sizi bilgilendirmek ve/veya Hizmetlerimizin yeni özellikleri hakkında sizi bilgilendirmek için zaman zaman size anlık bildirim göndermek; (iii) (bizden böyle bir şey yapmamızı talep etmeniz durumunda) size promosyon ve pazarlama iletileri göndermek için toplamaktayız. Bu tür iletiler almak istemiyorsanız, cihazınızdan bu özelliği kapatabilirsiniz.

Hizmetlerimizi geliştirmek ve zenginleştirmek

Biz ve kullandığımız hizmet sağlayıcıları, (i) Hizmetleri sağlamak, geliştirmek, zenginleştirmek, desteklemek ve işletmek ve işlevselliğini arttırmak; (ii) yeni ürün ve hizmetler geliştirmek ve (iii) kullanım alışkanlıklarına ışık tutmak için istatistiki rapor ve kayıtları derlemek amacıyla sistemlerimizde Hizmet Verilerini işlemek için tarafınızca yetkilendirilmiş sayılırsınız.

TEK OTURUM AÇMA

Web Sitelerimizde Google, Facebook Connect ve LinkedIn gibi oturum açma hizmetlerini kullanarak, oturum açabilirsiniz. Bu hizmetler, kimliğinizi doğrulayacak ve isim, e-posta adresi gibi Kişisel Verilerinizi paylaşma imkânı sağlayacaktır. Google, Facebook Connect, Twitter, LinkedIn gibi hizmetler, size Web Sitemizdeki etkinliklerinizi profil sayfanızda gönderi olarak paylaşma ve ağınızdaki diğer kişiler ile bilgilerinizi paylaşma olanağı sunmaktadır.

SOSYAL MEDYA ÖZELLİKLERİ

Web Sitelerimizde Facebook “Beğen” düğmesi, “Paylaş” düğmesi ya da interaktif mini programlar gibi sosyal medya özellikleri bulunmaktadır. Bu özellikler ile etkileşime geçmeniz durumunda, IP adresiniz, Web Sitelerimizde bağlantılar aracılığıyla ziyaret ettiğiniz internet sayfası gibi veriler toplanabilir ve ilgili özelliğin düzgün bir şekilde çalışabilmesi için çerez yerleştirilebilir. Sosyal medya özellikleri ile araçları üçüncü taraflarca ya da doğrudan Web Sitemizde barındırılabilir. Bu özellikler ile etkileşimleriniz, ilgili özelliği sağlayan şirketin gizlilik politikasına tabidir. Daha ayrıntılı bilgi için, lütfen Çerez Politikasını inceleyiniz.

KİŞİSEL VERİLERİN PAYLAŞIMI

Kişisel Veriler, Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Ekonomik Alanı “AEA” ve diğer ülkelerde kullandığımız üçüncü taraflar aracılığıyla işlenmektedir. Barındırma seçenekleri ile daha fazla bilgi için bu sayfaya bakınız.

Kişisel Verileriniz aşağıda belirtilen kişilerle paylaşılabilir:

Bütün bu aktarımlar, ilgili alıcılarla yapılan hizmet sözleşmeleri kapsamında korunmaktadır ve işbu Politika gereğince Kişisel Verilerinizin güvenli bir şekilde bulundurulduğundan emin olmak için gerekli tedbirler tarafımızca alınacaktır.  Talep üzerine daha fazla bilgi sağlanabilir.

ÜÇÜNCÜ TARAFLARDAN ELDE ETTİĞİMİZ BİLGİLER

Zaman zaman, veritabanları ve sosyal medya gibi üçüncü taraf kaynaklardan sizin hakkınızda kişisel bilgiler elde edebiliriz, ancak böyle bir durumunda sizin onayınızı alıp almadığı ya da tarafımıza kişisel bilgilerinizi açıklamanın gerekli olup olmadığı ya da üçüncü tarafın hukuken başka bir şekilde yetkili olup olmadığı tarafımızca kontrol edilecektir.

Üçüncü taraflardan elde ettiğimiz bilgiler, adınızı, e-posta adresinizi, yazışma adresinizi, konumunuzu, unvanınızı ve telefon numaranızı içerebilir ve üçüncü taraflardan elde ettiğimiz bilgiler, müşteri desteğini sürdürme ve geliştirme, hakkınızda tuttuğumuz kayıtlarının doğruluğunu arttırma ile satış ve pazarlama amaçlarımız doğrultusunda kullanılacaktır.

TRUSTe

Gizlilik Kalkanı Uyumluluğu

Freshworks, Inc., AB – ABD ile İsviçre – ABD Gizlilik Kalkanı Sistemi’nin katılımcısıdır ve ilgili sistemlere uyumluluğu sertifikalanmıştır. Freshworks, Inc., Avrupa Birliği (AB) Üye Ülkeleri ile İsviçre’den elde edilen bütün Kişisel Verilerin, Gizlilik Kalkanı Sistemi ile ilgili olarak, Sistemin ilgili İlkelerine tabi olduğunu taahhüt etmektedir. Gizlilik Kalkanı Sistemi hakkında daha fazla bilgi için, ABD Ticaret Bakanlığı Gizlilik Kalkanı Listesine bakınız [https://www.privacyshield.gov/list]. Freshworks, Inc., Gizlilik Kalkanını esas alarak Avrupa Birliği, Birleşik Krallık ve/veya İsviçre’den Amerika Birleşik Devletleri’ne aktarılan kişisel verilerin toplanması, kullanımı ve saklanması ile ilgili olarak, ABD Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen AB – ABD ile İsviçre – ABD Gizlilik Kalkanı Sistemlerine (“Gizlilik Kalkanı”) uygun olarak faaliyet göstermektedir. Freshworks, Inc. adlı şirketin bu bilgiler ile ilgili Güvenlik Kalkanı İlkelerine riayet ettiği Ticaret Bakanlığı tarafından sertifikalanmıştır. İşbu Politika ile Gizlilik Kalkanı İlkeleri arasında bir çelişki olması durumunda, Gizlilik Kalkanı İlkeleri geçerli olacaktır. Gizlilik Kalkanı programı hakkında daha fazla bilgi edinmek ve sertifikamızı görmek için https://www.privacyshield.gov/ adresini ziyaret ediniz.

Freshworks, Inc., Gizlilik Kalkanı Sistemi kapsamında, Kişisel Verilerin alınmasından ve daha sonrasında temsilci olarak kendi başına hareket eden üçüncü taraflara aktarılmasından sorumludur. Freshworks, Inc., AB ve İsviçre’den kişisel verilerin daha sonraki aktarımları için, daha sonraki aktarımlar ile ilgili sorumluluk hükümleri dahil olmak üzere, Gizlilik Kalkanı İlkelerine riayet etmektedir. Ayrıca Freshworks, Avrupa Birliği Kişisel Verilerin Korunması Kurumları (DPA) ve İsviçre Federal Kişisel Verilerin Korunması ve Bilgi Komisyoneri (FDPIC) ile iş birliği içerisinde olacağını ve iş ilişkileri bağlamında AB ve İsviçre’den aktarılacak insan kaynakları verileri ile ilgili olarak, ilgili kurumlar tarafından verilen tavsiyelere uygun olarak hareket edeceğini taahhüt etmektedir.

Gizlilik Kalkanı Sistemi uyarınca, aktarılan ve alınan Kişisel Veriler ile ilgili olarak, Freshworks, ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun düzenleyici yetkilerine tabidir. Bazı durumlarda, milli güvenlik ve kolluk kuvvetlerinin taleplerini karşılamak dahil olmak üzere, kamu kuruluşları tarafından yapılan hukuki taleplere cevap olarak, Freshworks, Inc. ve/veya Grup Şirketleri’nden Kişisel Verilerin açıklanması talep edilebilir.

Tarafımızca tatmin edici bir şekilde çözüme kavuşturulmamış bir gizlilik ya da veri kullanım sorununuz olması durumunda, lütfen Amerika Birleşik Devletler merkezli üçüncü taraf bir uyuşmazlık çözüm kuruluşu ile (ücretsiz olarak) https://feedback-form.truste.com/watchdog/request adresinden iletişime geçiniz.

Gizlilik Kalkanı web sitesinde [https://www.privacyshield.gov/article?id=How-to-Submit-a-Complaint] daha kapsamlı olarak açıklanan bazı durumlarda, diğer uyuşmazlıkların çözümü yollarının tükenmesi halinde, bağlayıcı tahkime başvurabilirsiniz.

FRESHWORKS KİŞİSEL VERİLERİ NASIL GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE SAKLIYOR?

Topladığımız ve işlediğimiz Kişisel Verileri korumak için uygun teknik ve kurumsal tedbirleri alıyoruz. Kullandığımız tedbirler, Kişisel Verilerin işlenmesi ile riske uygun seviyede güvenlik sağlayacak şekilde tasarlanmaktadır.

Bilgi güvenliği riskleri ve bu riskleri kontrol mekanizmaları her gün değişmekte ve gelişmektedir. Uygulamaya geçirilen kontroller sürekli olarak dış ve iç denetimlerin parçası olarak gözden geçirilmektedir. Kişisel Verilerinizin güvenliği ile ilgili sorunuz olması durumunda, lütfen vakit kaybetmeden işbu Gizlilik Politikasında belirtilen şekilde bize ulaşın. 

AEA VE İSVİÇRE’DE YERLEŞİK KİŞİLERE ÖZGÜ HAKLAR

A) Toplanan Veri

AEA ya da İsviçre’de yerleşik bir kişi olmanız durumunda, Toplanan Veri ile ilgili aşağıda belirtilen kişisel verilerin korunması haklarına sahipsiniz:

Toplanan Verilerin bir parçasını oluşturan Kişisel Verilerinize erişme, Kişisel Verilerinizin düzeltmesini, güncellemesini, değiştirmesini ya da silinmesini (bundan sonra “Talep” olarak anılacaktır) talep ediyorsanız, support@freshworks.com adresinden bizim ile irtibata geçiniz. Kişisel verilerin korunması haklarını kullanmak isteyen kişilerden aldığımız bütün taleplere, makul bir süre içerisinde, yürürlükteki kişilerin korunması mevzuatı kapsamında cevap verilecektir.

B) Hizmet Verileri

Kişisel Verilerinize erişim hakkınızın olduğunu kabul ediyoruz. Freshworks, Kişisel Verileri işlenen kişiler ile doğrudan iletişime geçmemektedir. Hizmet Verilerinin bir parçası olan ve Müşteri adına tarafımızca işlenen Kişisel Verilerinize erişmek ya da Kişisel Verilerinizi düzeltmek, güncellemek veya silmek istiyorsanız (bundan sonra “Talep” olarak anılacaktır) veya Müşterilerimizden birisinin Son Kullanıcısıysanız ve Hizmetleri kullanan Müşterilerimiz tarafından sizinle artık iletişime geçilmesini istemiyorsanız, talebinizi doğrudan Müşteriye, bir başka deyişle, kontrolöre iletmelisiniz. Verilerin kaldırılması talep ediliyorsa, makul bir süre içerisinde tarafımızca geri dönüş yapılacaktır.

Hizmetlerimizin Müşterisi olmanız ve Hizmet Verileri ile ilgili olarak Kullanıcılarınız ya da Son Kullanıcılarınız adına Talepte bulunmak istemeniz durumunda, İlgili Hizmetin destek portalından destek talebi oluşturabilirsiniz. Müşterinin birden fazla Hizmete abone olması durumunda, belirli bir Hizmet destek portalından yapılan Talep yalnızca o Hizmete özgüdür ve diğer Hizmet destek portallarında ayrı Talepler oluşturulmalıdır.

DİĞER YAZIŞMALAR

Müşterimiz olmanız durumunda, Hizmetlerimiz ile ilgili duyurular gerektiği durumlarda tarafınıza iletilecektir. Örneğin, Hizmetlerimizin bakım için geçici olarak askıya alınması durumunda, tarafınıza e-posta gönderilecektir. Genellikle, promosyon kategorisinde olmayan bildirimlere olan üyeliğinizden ayrılamazsınız. Bunları almak istememeniz durumunda, Hesabınızı dondurabilirsiniz.

KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANMASI

Toplanan Verileriniz kullanılmamasını talep ediyorsanız, lütfen support@freshworks.com adresinden bizimle iletişime geçiniz.

Hizmet Verilerinde bulunan Kişisel Veriler, Hizmet Şartlarına uygun olarak saklanır ve silinir.

Yukarıdaki hükümlere bakılmaksızın, Toplanan Veriler ve Hizmet Verileri, hukuki yükümlülüklerimize uygun olarak, dava/savunma, mali ve diğer kayıtların uygun bir şekilde tutulması, uyuşmazlıkların çözümü ve sözleşmelerin uygulanması amacıyla, gerektiği şekilde, tarafımızca saklanacaktır.

ÇOCUKLARA AİT KİŞİSEL VERİLER

16 yaşından küçük olan çocuklara ait Kişisel Veriler, Freshworks tarafından kasten toplanmamaktadır. 16 yaşından küçük iseniz, lütfen Hizmetler ve Web Sitelerimiz aracılığıyla Kişisel Verilerinizi paylaşmayınız. Ebeveynlere ve velilere, çocuklarının internet kullanımlarını denetlemeyi ve izinleri olmadan Web Sitelerimiz ya da Hizmetler aracılığıyla Kişisel Verilerini bizimle asla paylaşmamaları konusunda çocuklarını bilgilendirerek, işbu Politikanın uygulanmasına yardımcı olmalarını tavsiye ediyoruz. Web Sitelerimiz ya da Hizmetler aracılığıyla 16 yaşından küçük bir çocuğun bizimle Kişisel Verilerini paylaştığına düşünmek için bir sebebiniz olması durumunda, lütfen bizimle iletişime geçin. Böyle bir durumda, çocuğa ait hesabın kapatılarak veritabanlarımızda yer alan ilgili bilgilerin silinmesi için gereken çaba tarafımızca gösterilecektir.  

DEĞİŞİKLİKLER

İşbu Politikada yapılan değişiklikler bu URL’de yayımlanacak ve yayınlandığı tarihten itibaren geçerli olacaktır. Önemli bir değişiklik olması durumunda, değişiklikler geçerli olmadan önce, Web Sitesi üzerinden yapılacak duyuru ile tarafınıza bildirimde bulunulacaktır. Müşterimiz olmanız durumunda, bildirim (Hesabınızda belirtilen) e-posta aracılığıyla yapılacaktır. Tarafınıza bildirimde bulunmadan, çerezler listesini doğru ve güncel halde bulundurmak için, zaman zaman çerezler listesinde değişiklikler, eklemeler ve çıkarmalar yapacak şekilde işbu Politikayı değiştirebiliriz. Yapılan değişiklikleri kontrol etmek için, belirli aralıklarla işbu Politikayı incelemelisiniz. İşbu Politikada yapılan herhangi bir değişiklik sonrasında, Hizmetleri ya da Web Sitelerini kullanmaya devam etmeniz, işbu Politikada yapılan değişiklikleri kabul ettiğiniz anlamına gelecektir. İşbu Politikanın hükümlerini ya da işbu Politikada yapılan değişiklikleri kabul etmemeniz durumunda, Hizmetleri ya da Web Sitelerini kullanmamayı tercih edebilirsiniz.

FRESHWORKS İLE İLETİŞİM

Gizlilik politikası ya da Freshworks ile olan ilişkileriniz ile ilgili herhangi bir sorunuz olması durumunda, dpo@freshworks.com ya da support@freshworks.com elektronik posta adreslerinden bilgi kısmına legal@freshworks.com adresini ekleyerek veya Freshworks, Inc., 2950 S.Delaware Street, Suite 201, San Mateo, CA 94403 adresinden Kişisel Verilerin Korunması Yetkilisi dikkatine ibaresini ekleyerek bize ulaşabilirsiniz.